Produkter Tjenester Meny

Rørleggerarbeider på Leknes Bo- og servicesenter

1. september 2014 kunne de første beboerne flytte inn i 34 nye omsorgsleiligheter for heldøgns pleie i Leknes Bo- og servicesenter. Lofoten Vann og Varme AS sto for rørleggerarbeidet.

Leknes Bo- og servicesenter har reist seg midt i sentrum av Leknes, vest i Lofoten. I tillegg til 34 omsorgsboliger rommer bygget aktivitetsrom, fellesrom og sofakroker. Egen frisørsalong er også på plass. Omsorgsboligene er tilrettelagt for personer med behov for heldøgnspleie.

Senteret er bygget av Vestvågøy Boligstiftelse på oppdrag for Vestvågøy kommune. Knut Gjernes er arkitekten bak bygget og Lofotentreprenør AS har vært hovedentreprenør. 

Samarbeid med Lofotentreprenør AS 

- Vi har et godt samarbeid med Lofotentreprenør AS og har arbeidet på mange prosjekter sammen også tidligere, forteller Alf Stig Holsmo, daglig leder hos Lofoten Vann og Varme AS.

 Vi ga tilbud på rørleggerarbeid med materiell og fikk tilslaget. Vi har levert og montert sanitær-, varme- og sprinkleranlegget. Bunnledningen ble lagt våren 2013. I underetasjen er det et dagsenter med komplett bad tilpasset handikappede. Her holder også hjemmetjenesten til med komplett bad tilpasset handikappede, bad og kjøkken. Det er laget et eget medisinrom med berøringsfrie armaturer. Tilknyttet senteret er det også laget garderober med toaletter, servanter og bøttekott. 

Varmeløsninger: varmepumpe og vannbåren gulvvarme

- Klimaet her i Lofoten med milde vintre tilsier at luft/vann varmepumpe fungerer svært godt. Vi har levert og montert en 115 kW varmepumpe og vannbåren gulvvarme, forteller Alf Stig.

I det tekniske rommet har Lofoten Vann og Varme AS montert El-kjele på 200 kW og 3 stk. 400-liters OSO 17 RVE beredersystem med blandesentral. Her er det samlestokk for 3 kurser samt tilførsel, i tillegg til sirkulasjonspumper, luftutskillere, vannbehandlingsanlegg, ekspansjonssystem, ventiler, termometer med mer.

- Det er gulvvarme i alle rom unntatt boder, med 3 til 5 fordelerskap i hver etasje. I hvert fordelerskap er det montert rørfordeler med innreguleringsventiler og reguleringsmotorer, beskriver Alf Stig videre.

Sprinkleranlegget består av ca. 500 sprinklerhoder og er prosjektert og montert i henhold til NS-EN 12845 generelt og NS-INSTA 900-1 type 3 i leilighetene. I gjennomsnitt har 3 rørleggere fra oss i Lofoten Vann og Varme vært i arbeid på senteret. 

1. september 2015 ble åpningen av senteret offisielt markert med ordfører og snorklipping.

 

Planlegging av rørleggerarbeider Leknes Bo- og servicesenter

Planlegging pågår

Teknisk rom Leknes Bo- og servicesenter

Teknisk rom